Doorn in je vlees

Als je de Bijbel een beetje kent, dan ken je ongetwijfeld ook het verhaal van Paulus die het heeft over de doorn die hij in zijn vlees heeft. Wellicht heb jij je dan ook al wel eens afgevraagd wat die doorn geweest moet zijn.

Zo'n doorn in het vlees is iets wat wij vaak tegenkomen bij de begeleiding van confidenten. Maar die doorn in het vlees is ook iets dat wellicht voor jou een grotere rol speelt dan je vaak denkt. Satan is er namelijk heel vaak op uit om ons klein te houden. Satan wil niet dat als wij iets van God ervaren, daar krachtig uit zouden worden en het is voor hem dan helemaal niet moeilijk om wat manieren te bedenken waardoor wij ergens wanhopig van worden.

Lees meer: Doorn in je vlees

Eerste Pastorale hulpgroep

Op 8 mei 2018 was het voor de eerste keer zover. De eerste Pastorale hulpgroep was een feit. Voor het eerst met een groep bij elkaar die willen groeien in identiteit en autoriteit. En eigenlijk was het wel spannend hoe deze avond zou gaan lopen. Als team dromen we van doorbraken in leven van confidenten, wij dromen van doorbraken in vrijheid, maar als je dan begint met een pastorale hulpgroep met mensen die elkaar nog nooit hebben gezien dan is het even spannend. Het is ook nog eens spannend omdat als je het gaat hebben over 'mens zijn zonder geheimen' dat het ook heel kwetsbaar is als er geheimen in het licht worden gebracht. 

Lees meer: Eerste Pastorale hulpgroep

Pinksteren 4