Wat is gebedspastoraat

 

Gebedspastoraat is een bediening waarbij het gaat om mensen in de vrijheid te brengen zoals God deze heeft bedoeld. We willen het tegenovergestelde van gebondenheid bereiken: vrijheid! Met gebedspastoraat helpen en begeleiden we je om je identiteit in Christus te versterken en we helpen je vrij te komen op alle gebieden waar je geestelijke of emotionele gebondenheid ervaart. Dat klinkt misschien wat bedreigend, maar dat is het niet. Soms wordt ook de term 'bevrijdingspastoraat' gebruikt, toch gebruiken wij liever de term 'gebedspastoraat' Bij 'bevrijdingspastoraat' wordt er vaak gedacht aan allerlei demonische manifestaties waarbij satan een rol speelt. Wij zullen niet ontkennen dat we bij bepaalde vormen van gebondenheid te maken kunnen hebben met demonische gebondenheid, maar dit is het zeker niet alleen.  

 

We zullen elk gebied kort uitleggen en uiteindelijk ook uitleggen hoe wij, met gebedspastoraat, jou kunnen helpen. Omdat sommige mensen liever een lijst met symptomen zien, hebben wij deze ook toegevoegd. Let wel dat symptomen meerdere oorzaken kunnen hebben.

 

Er zijn vier gebieden zijn waarbij we mensen helpen bij gebedspastoraat. Daarnaast is het goed om nog iets te weten over het werken van een vloek in iemands leven.

  • Gebondenheid door de macht van de zonde (de macht van zonden in iemand leven)
  • Gebondenheid in je denken (gevolgen van leugens in je denken)
  • Gebonden door emotionele wonden (gevolgen van emotionele beschadigingen, zoals misbruik, manipulatie)
  • Gebonden door demonische invloed (gevolgen van een occult verleden of leven in grote zonden)
     
Pinksteren 2